ŠTITNJAČA I KOŽNE PROMJENE
...još jedna stranica puna dosadnih činjenica ili...???
 
    ... na još jednu www stranicu koja Vam obećava najnovije (ekskluzivne) informacije o temama koje Vas zanimaju/muče:
Made on a Mac
KONTAKTKontakt.htmlshapeimage_7_link_0
    ... i onda otkrijete da se i ovdje, nažalost, na dosadan način samo ponavljaju dobro poznate činjenice, koje možete pročitati na desetak drugih web stranica.
    ... potrudit ću se da ne bude tako...
    Kad sam krenuo raditi ove stranice, osnovna namjera mi je bila da napravim nešto što bih i sam volio pročitati, zatim da to bude prezentirano na način koji je svima shvatljiv (bez ikakvog predznanja), i konačno da to bude i zanimljivo. Da bih uspio u tome, nastojat ću na vrlo jednostavan način objasniti hrpu vrlo bitnih stvari u dijagnostici i liječenju štitnjače, te u prepoznavanju i operativnom odstranjivanju (uklanjanju) madeža i bradavica bez ožiljka. Zanimljivosti stranica doprinijeti će i puno slika i video isječaka (kratkih... da...neću Vas daviti.. :)
    ....hmmm...kad još jednom pročitam sve ovo što sam obećao, mislim da me čeka jako puno posla, ali...pa sami ćete ocijeniti koliko sam uspio...
...za početak da objasnim ukratko što će sve biti obuhvaćeno:
Tema štitnjača obuhvatit će informacije vezane uz simptome i dijagnostiku najčešćih problema: 
čvor u štitnjači, 
kronični tiroiditis (Hashimoto), 
pojačan ili smanjen rad štitne žlijezde (hipertireoza odn. hipotireoza), 
rak štitnjače    
  Pokušat ću što jednostavnije objasniti i načine liječenja navedenih problema:
 medikamentozno
klasična operacija štitnjače
operacija štitnjače pomoću ultrazvučnog noža (bez upotrebe konca koji ostaje u tijelu)
endoskopska operacija štitnjače (MIVAT) 
  Tema kožne promjene obuhvatit će:
pigmentirane kožne promjene (madež)
verukozne kožne promjene (bradavice)
hiperkeratoze
kožni rak
    Na jednostavan način objasnit ću osnovne načine prepoznavanja sumnjivih promjena na koži i potrebne dijagnostičke postupke. Kako sam ja ipak kirurg, neću se baviti temom konzervativnog liječenja kožnih promjena, nego načinima i principima kirurškog liječenja, jer su se u ovom segmentu liječenja kožnih promjena u posljednjem desetljeću dogodile značajne stvari. 
    O čemu se radi? 
    Jedan od prvih postulata u plastičnoj (estetskoj) kirurgiji je da ne postoji operacija bez ožiljka. Zbog toga je najvažniji dio planiranja operativnog zahvata obuhvaćao pažljivo planiranje i smještaj ožiljka, kako bi on kasnije bio što manje uočljiv. Međutim, razvojem tehnike (aparata i materijala) otvorile su se potpuno nove mogućnosti u tom dijelu estetske kirurgije. Pravilnom kombinacijom pažljivo izabrane aparature za operaciju, kao i upotpunjavanjem cijelog postupka pravilnim postoperativnim njegovanjem defekta, mogu se uspješno postići izuzetni estetski rezultati. Tako je danas moguće izvesti većinu operacija kožnih promjena (skidanje madeža i bradavica) bez postoperativnog ožiljka, ali zbog nedovoljne edukacije i neadekvatne opreme malo njih to danas i radi. Budući da sam svoju daljnju edukaciju posvetio upravo tome, cjelovitom pristupu problematici operativnog liječenja kožnih promjena, a i da se ne radi samo o praznim riječima (jer teško je objektivno prosuđivati vlastite rezultate), na slijedećim stranicama prezentirat ću rezultate pa prosudite sami....

TKO sam ja i ZAŠTO bi mi trebali vjerovati???
    
     Tko sam ja?
    ... pa za početak, ja sam tvorac ovih stranica i zbog toga mogu pisati što hoću, a Vi mi morate vjerovati........ ma naravno da se šalim... tako je možda na drugim stranicama, ali ne i ovdje...
    Da ne ponavljam iste stvari na više mjesta, a i da ne ispadnem previše samodopadan i pun sebe, sve što sam želio/mislio napisati o sebi možete pročitati ako kliknete ovdje: O MENI, ili to isto napravite na izborniku koji je na vrhu stranice. Tu Vam ukratko piše čime se bavim, koliko dugo, i par diploma i video isječaka koji će mi (valjda) dati neki kredibilitet u Vašim očima. 
   Tu ćete ujedno dobiti i odgovor na drugi dio pitanja: ZAŠTO bi mi trebali vjerovati?

    Sljedeća stvar na koju sam Vam htio skrenuti pažnju je ZBOG ČEGA je ova stranica posebna, pa evo ukratko...
    ...svatko od nas kad se nađe pred nekim zdravstvenim problemom ima samo jednu želju - kako ga što prije riješiti na najbolji i najbrži način. Da bi to bilo moguće, potrebno je zadovoljiti i uskladiti puno različitih faktora. Jedan dio tih faktora se odnose na Vas, a drugi veći dio su stvar kirurga. Da dobijete sliku o tome koliko različitih stvari treba ZNATI - NAPRAVITI - USKLADITI, da bi rezultat liječenja bio vrhunski, evo ih u kratkim crtama...





  













    ...da malo pojasnim ovaj grafikon...
ZNANJE I VJEŠTINA KIRURGA 
poznavanje karakteristika i načina rada različitih aparata koji se koriste u operaciji (laser, radiofrekvencija, ultrazvučni nož), te njihove mogućnosti samo su prvi dio priče (većina kirurga smatra i jedini), dok načini postoperativnog tretmana (vlažno cijeljenje rane), koji je barem jednako važan ako ne i važniji dio uspjeha, ostaje nepoznanica i nepravedno se zapostavlja (u većini slučajeva zbog neznanja). 
vještina i iskustvo kirurga su faktor bez kojeg je nemoguće postići vrhunske rezultate (čak i kod tako “jednostavnih” operacija kao što je uklanjanje madeža i bradavica), jer omogućavaju da se do maksimuma iskoriste sve mogućnosti i prednosti danas dostupne tehnike.
VAŠE POVJERENJE I SURADNJA
povjerenje je neophodno da bi se operacija mogla kvalitetno izvesti (Vaša opuštenost omogućava miran i precizan rad kirurga)
dobra suradnja (koja proizlazi iz povjerenja) omogućava uredan postoperativni tijek (što gotovo u cijelosti ovisi o Vama)
UGODAN PROSTOR
posebno važan faktor kod operacija u lokalnoj anesteziji (odstranjivanje madeža i bradavica). Ako se osjećate ugodno i opušteno, možete u potpunosti surađivati sa kirurgom, za razliku od zahvata u operacijskoj dvorani (koja je samo kirurgu “prirodno” okruženje) gdje se većina ljudi osjeća napeto i neugodno, te uz najbolju volju ne mogu pružiti mogućnost kirurgu za neophodnu preciznost.

    ...i na kraju po čemu sam poseban, odnosno što je jedinstveno u liječenju što Vam mogu pružiti. Pa evo ukratko...
    Da bi se mogli postići što bolji (vrhunski) rezultati u struci kojom se bavim (kirurgija glave i vrata), smatram da je neophodno spojiti vrhunsku dijagnostiku i liječenje. E sad, ovo nije ništa novo a kamoli jedinstveno. Međutim, posebnost je tome (i faktor koji omogućava vrhunski rezultat), da dijagnostika i liječenje budu spojeni u jednoj osobi. Kako sam do tog zaključka došao već na početku svog kirurškog staža (stičući prva iskustva u operativnom liječenju), potrudio sam se upotpuniti znanje i u tom dijelu struke, pa sam se tako, uz usavršavanje u modernim kirurškim tehnikam, posebno usavršavao i u ultrazvučnoj dijagnostici štitnjače i vrata, te u dijagnostici kožnih promjena. 
    Zbog čega je to neophodno?
    Kako su već odavno shvatili u drugim kirurškim granama (ginekologija, urologija...), vrlo precizna preoperativna ultrazvučna dijagnostika, izvedena od strane kirurga koji će Vas operirati, neophodna je za kvalitetan plan operacije (štitnjače) i vrhunske rezultate.
  Također kod operacije kožnih promjena, pažljivo planirana preoperativna dijagnostika omogućava preciznu operaciju sa najboljim estetskim rezultatima.
    ...i da se još jednom, na kraju, vratim na gornji grafikon koji smatram esencijalnim u liječenju, a sve njene faktore jednako važnim dijelovima tog liječenja, i ponovim da je za vrhunski rezultat (koji svatko od Vas očekuje... ili bar većina... valjda) potrebno spojiti:
O_meni.htmlshapeimage_8_link_0
znanje, vještina i veliko iskustvo kirurga 
+ 
Vaše povjerenje i suradnja
+ 
ugodan prostor i vrhunska oprema
štitnjača i bolesti štitnjače
kožne promjene